TVWiericke

 

Laatst bijgewerkt:  17-12-2020  

Voor de laatste stand van zaken zie  Met 2 personen

En:    Veelgestelde vragen

 

Doe voorzichtig. En fijne feestdagen! 

 

 

-----------------Eerdere niet meer geldige berichten-------------


En alweer zijn de regels gewijzigd. Dubbelen mag nu weer.

Lees er alles over:  KNLTB Centrecourt

 

 Laatst bijgewerkt:  05-11-2020  

Per 4-11 2020 zijn er weer nieuwe maatregelen van kracht.   Deze vindt u  Hier

De voornaamste wijziging is dat er niet gedubbeld mag worden.

 

 

Laatst bijgewerkt:  14-10-2020   

Per 14 oktober zijn nieuwe maatregelen van kracht. 

Echter de opmerking van premier Rutte tijdens de persconferentie van 13 oktober over dubbelen was een verspreking.

Zie update van 14 oktober hieronder voor de laatste regels.

 

Onze contactpersoon  bij de KNLTB stuurde ook nog deze oproep:

 

 

Even een serieus bericht, ik krijg vragen als: kunnen we toch tossen? Kunnen toch een onderling toernooi organiseren?
 
We roepen verenigingen op nog bewuster om te gaan met hun verantwoordelijkheid. Tot vlak voor de persconferentie leek het erop dat de sport helemaal op slot zou gaan. We mogen daarom heel blij zijn met de ruimte die we krijgen, zeker als tennis. De afspraak met VWS en CMT is echter gemaakt dat we dan ook absoluut niet de grens moeten opzoeken. Dat is echt anders dan in het voorjaar, die verantwoordelijkheid moeten we ook voelen en nemen. We vragen verenigingen hier dan ook rekening mee te houden in eventuele besluiten die lokaal genomen moeten worden.
 
Pak je verantwoordelijkheid!

 

 

Uiteraard blijft altijd de 1.5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt.

De maatregelen die zijn getroffen rondom het Coronavirus hebben uiteraard ook gevolgen voor onze vereniging.

Wij volgen de richtlijnen  van het RIVM en de KNLTB op.

Met de KNLTB hebben we contact  en we worden regelmatig op de hoogte gebracht van de laatste beslissingen.

 

 


Update  14 oktober 2020

nieuws/2020/10/corona-update-competities-stopgezet-vrij-spelen-en-training-blijft-mogelijk/

 

Veelgestelde-vragen

 

Update  1 oktober 2020

 

Maatregelen rondom competitie 

Veel gestelde vragen

 

 Update 28 juni

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van minister-president Rutte de voorgenomen versoepelingen per 1 juli bevestigd. Dat betekent dat nu ook sportkantines en binnensportaccommodaties open kunnen. Dat is goed nieuws voor clubhuizen en terrassen van tennis- en padelverenigingen en voor tennis- en padelcentra.

De ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus laten ook verdere verruiming van de maatregelen toe. Het kabinet heeft daarom ook per 1 juli de mogelijkheden voor het houden van bijeenkomsten verruimd, zowel binnen als buiten.

Uiteraard blijft altijd de 1.5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt.

Update 20 mei

 

Onderstaande tekst hebben we vandaag ontvangen van de KNLTB:
 
Heerlijk, we mogen weer tennissen! Dat was een eerste stap op weg naar ‘normaal’. Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis en padel versneld te versoepelen. Volwassenen van 19 jaar en ouder mogen vanaf nu ook dubbelen. Vier spelers op een baan bij tennis en padel is toegestaan bij vrij spelen, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt.

Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen. Heeft jouw vereniging een pachter en/of een volledige horecavergunning, dan adviseren we je om contact op te nemen met de gemeente over de mogelijkheden.

Update 10 mei 

 

U kunt weer tennissen mits u het speciale protocol in acht neemt.

Een aantal belangrijke regels kunt u op opns park vinden. 

Uitgebreide informatie kunt u  Hier   vinden. 

 

Update 28 april:    Dit is sinds  vrijdag  24 april   "De" Corona link

Meest gestelde vragen 

 

 

 

 

Onze leden hebben op 11 april van het bestuur onderstaande mail ontvangen:


Beste leden,

Bij iedereen kriebelt het vast om weer de baan op te gaan. Zeker met dit mooie weer, een single is toch meer dan 1,5 meter uit elkaar en als we dan toch thuis zitten....

Toch heeft het bestuur besloten om de richtlijnen van de KNLTB te volgen en blijft het park voorlopig gesloten. 

Wij vinden dat we deze richtlijnen moeten volgen en het goede voorbeeld moeten geven.


Hieronder de stand van zaken zoals we die hebben ontvangen van de KNLTB en een aantal links die verwijzen naar meer informatie.

We proberen deze pagina zo actueel mogelijk te houden.

Veelgestelde-vragen-corona-virus

Info over contributie

Alle-informatie-over-de-corona-maatregelen

Veelgestelde-vragen-na-maatregelen-omtrent-coronavirus

 


Update 28 april:    Dit is sinds  vrijdag  "De" Corona link

Meest gestelde vragen 

 

Update 23 april:

Competities verplaatst

 

Update 21 april:

 

KNLTB Treft voorbereidingen anderhalve meter samenleving

 

Update 17 april:

 

Premier Rutte over hervatten tennissen

 

Update 12 april:

 

Een wellicht hoopvol artikel in het Algemeen Dagblad

 

Update 1 april:

 

Zie ook website KNLTB

 
*Competities*
 
De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei (link naar bericht).Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.
 
Voor meer dan 200.000 tennissers is de competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. We proberen er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop.
 
We zijn alle mogelijke scenario's en bijbehorende consequenties aan het bekijken. We denken dan na over vragen als ‘Hoeveel speeldagen zijn er nog tot ...? Welke toernooien en evenementen zijn er? Welke capaciteit is er op clubs?’ Er zijn nu in grote lijnen 3 opties: de VJC starten in weekend van 9/10 mei, de VJC opknippen en een deel voor de zomer en een deel na de zomer spelen, de VJC in zijn geheel na de zomer spelen in plaats van de Najaarscompetitie.
Welke keuze we ook maken, het zal ingrijpende gevolgen hebben voor verenigingen, spelers en onze organisatie. Daarom nemen we ook even de tijd om hier een beslissing over te nemen.
 

In deze tijd moeten we geen overhaaste beslissingen nemen.

 

______________________________________________________________________

Update 26 maart:

*Nieuwe maatregelen coronavirus: Wat betekent dit voor trainingen en competities na 6 april?*

 

Het kabinet heeft in de strijd tegen het coronavirus op maandag 23 maart jl. nieuwe maatregelen getroffen. Bijeenkomsten en evenementen met vergunnings- en meldplicht zijn nu verboden tot 1 juni. Voor sportclubs en dus ook tennisparken geldt nog steeds dat ze gesloten zijn t/m 6 april. Wat betekent dit voor trainingen en competities na 6 april?

 

Het kabinet beslist komende dinsdag 31 maart hoe Nederland verdergaat met de bestrijding van het coronavirus. Het gaat om de maatregelen die tot 6 april gelden, dus onder meer over het thuiswerken en de sluiting van scholen, sportclubs, restaurants en musea. Wat betreft de trainingen en competities wordt uiterlijk 6 april besloten of die weer kunnen starten of dat de maatregel verlengd wordt.

 

De KNLTB kan nu dus nog niet precies zeggen wat de consequenties zijn voor tennis, trainingen en de start van de competities na 6 april. We houden hierover nauw contact met NOC*NSF en VWS.

 

We nemen nu geen overhaaste beslissing over het vervolg van de uitvoering van de competities. We willen alle scenario’s goed afwegen en de juiste keuzes maken voor de lange termijn. Hierbij zal de gezondheid van onze leden altijd voorop staan. Het voorlopige uitstel van de competities tot begin mei zoals vorige week aangekondigd blijft staan.

Dinsdag 31 maart en uiterlijk 6 april weten we meer over de maatregelen en de betekenis voor sport.