TVWiericke

 

Het laatste bericht van dit jaar van TV Wiericke


Het najaar toont zijn prachtige kleurenpallet.
Beide rode gravel tennisbanen zijn bij droog weer nog steeds goed bespeelbaar.
Ook al kon ons najaarstoernooi jammer genoeg geen doorgang vinden en zijn de sponsordoeken in de winteropslag, er kan nog steeds gespeeld worden zo lang het net nog hangt.

 

Wie zitten er in ons bestuur
In navolging op onze voorzitter Peter de Jong, penningmeester Marijke van Selm, secretaris Esther Hendriks stelt ons 4e bestuurslid Rosika Twiss zich graag voor.
Al sinds de oprichting van TV Wiericke ben ik met veel plezier lid van onze kleine en gezellige club. Om in de wintermaanden ook fit te blijven, ga ik naar de sportschool en tennis ik in Oudewater bij de Heksenmeppers.
Naast mijn man, gezin (4 kinderen waarvan nog 2 thuiswonend) en baan bij Verweij Houttechniek heb ik nog wat tijd over om onze actieve vereniging te promoten in ons dorp.

Als club zien we mogelijkheden en uitdagingen. Met de komst van de nieuwe woonwijk, inbreidlocaties en straks de basisschool naast de tennisbaan hopen we op een toename van leden.

Tennis is een sport voor jong en oud en op ieders niveau te spelen.

 

Leden aan het woord
Met leden zoals Melvin en Flip, die veel en vrijwillig werk verrichten rond en op de banen, zijn wij als bestuur zeer vereerd.
De nieuwe duiker is gerealiseerd, de coniferen zijn weer gesnoeid, de banen zijn in op en top conditie gehouden en dat allemaal ongemerkt, maar wel opgemerkt door iedereen die tennist of langs de tennisbanen wandelt of de hond uitlaat.

Genoeg redenen voor een kort interview.

Hoe lang zijn jullie al lid en waar tennisten jullie voor die tijd?

Melvin: Sinds de oprichting van TV Wiericke ben ik lid en daarvoor in Waarder.


Flip: Vanaf het moment dat wij in Nieuwerbrug kwamen wonen in 2004 ben ik lid geworden van TV Wiericke en in mijn kielzog nog 9 leden uit Bodegraven, die allemaal bij Botesa speelden, dus dat was een aardige aderlating voor die club. Reden: hier kon je spelen wanneer je wilde en zolang als je wilde.

Wat vinden jullie zo aantrekkelijk aan onze tennisvereniging?
Melvin: De mooie rustige omgeving, de ligging (geen baan naast je) de speeltijd, het afhangsysteem, de goede kwaliteit van de banen 


Flip: Het leek net of ik een nieuwe woning had gekocht met een privé tennisbaan en met een eigen sleutel, dus ik ging ballen wanneer ik dat wilde.

Waarom doen jullie deze inspanningen voor de club?
Melvin: Omdat ik er de tijd voor heb en de club zit toch in je hart en daar wil ik mij hard voor maken.


Flip: Kort nadat ik lid was geworden, vond mijn vrouw het nodig mij aan te melden voor een bestuursfunctie! Dus ik heb vanuit de filosofie “een club is er voor de leden, dus deze moeten er ook voor de club zijn” - met onderbrekingen - lange tijd de functie van penningmeester vervuld. Op dit moment ben ik assistent-groundsman en is Melvin Zaal mijn leidinggevende.

Hoe kunnen we meer Nieuwerbruggers op de tennisbaan krijgen?
Melvin: Door regelmatig een stukje te schrijven in de NB, waardoor de tennisvereniging onder de aandacht gebracht wordt.

Flip: Gedurende de tijd dat ik deel uitmaakte van het bestuur, hebben we altijd ons hoofd erover gebroken: Hoe krijgen we meer leden en hoe houden we die aan het spelen? Acties met gratis juniorleden, het tweede jaar spelen voor half geld en het zomer-lidmaatschap voor de voetballers hebben een wisselend resultaat opgeleverd. Een sluitend antwoord hebben we echter nooit gevonden. Het idee om een Padelbaan te bouwen zou een ledenwinst kunnen geven. Althans dit zijn de berichten van de clubs, die al een Padelbaan hebben.

Aan wie geef je de (tennis-)bal door?
Flip: Ik ben wel nieuwsgierig hoe Hans Harmsen, medeoprichter van TV Wiericke en terug van weggeweest, hierin staat en hoe hij de toekomst ziet.

 

Wiericke Open toernooi week 27-2022
Houd alvast 4 t/m 10 juli 2022 in je agenda vrij voor ons grootste toernooi van het jaar.

Wil je volgend jaar ook meedoen, word dan lid en meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  of via deze site.

Sportieve groet namens het bestuur,
Rosika Twiss

 

Najaar 2021

De zomer is voorbij gevlogen en dankzij (of ondanks) het niet te hete weer kon er volop getennist worden.

Wie zitten er in ons bestuur

In navolging op onze voorzitter Peter de Jong en penningmeester Marijke van Selm stelt onze secretaris zich graag voor:

Nu is het mijn beurt om mij voor te stellen als lid van het leukste bestuur van Nieuwerbrug. Ik ben Esther Hendriks en al net zolang lid van TV Wiericke als ik in ons dorp woon, al 20 jaar. Ik  heb al eerder een bestuursfunctie bij de club gehad en toen was ik meer met de jeugd bezig. Nu mijn kinderen, Lucy en Seger, groter zijn focus ik mij meer op ondersteunende taken. Naast tennis doe ik ook yoga, zwemmen en wandelen. Het liefst allemaal buiten. Ik ben docent op MBO Utrecht Bouwkunde en geef les in interieurvormgeving, materiaalkunde en ik ben mentor. Een potje tennis spelen en het sociale contact met de leden is een goede uitlaadklep naast mijn drukke baan en moeder zijn. TV Wiericke is lekker dichtbij en ik blijf fit. Op naar de volgende 20 jaar en misschien zie ik je daar!

 Vakantiespeelweek te gast

Op woensdag 25 augustus jl. hebben de kinderen die deelnamen aan de huttenbouw en de leiding gebruik mogen maken van het clubgebouw van onze vereniging.

Alles is geheel volgens verwachting verlopen. Wat zag het er weer gezellig uit met lampionnen en vrolijke muziek. Ook de BBQ was een succes.

Op onze website hebben we zelfs een filmpje mogen plaatsen dat Koen Veelenturf heeft gemaakt met zijn drone. Er werd die avond ook optimaal gebruik gemaakt van beide tennisbanen door diverse leden. Kortom een perfecte combi van activiteiten van 2 leuke actieve clubs.

 

Groen commissie

Er is weer flink geschoffeld afgelopen periode. Het riet blijkt echter weer snel via een uitgebreid wortelstelsel onder de hekken door zijn weg te vinden. De gemeente is benaderd met het verzoek de strijd van buitenaf aan te gaan door dit riet weg te laten graven. Wordt vervolgd.

 

 

 Begin augustus is een nieuwe duiker door de gemeente/ aannemer Olieman geplaatst 

voor het herstellen van de waterverbinding tussen Wiericke en sloot. Het gat op het looppad is vakkundig gedicht door een aantal actieve leden. Dank voor jullie inspanningen Melvin, Flip, René, Ed en Esther.

 

Padelbaan?

De onderhandelingen met de gemeente lopen om de oefenkooi, die naast de voetbalkooi ligt, in een padelbaan om te toveren. Padel is een mix van tennis en squash, door iedereen te spelen en bovendien zeer populair onder jongeren. In de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering zullen we alle leden op de hoogte stellen of een dergelijke investering wenselijk en haalbaar is voor onze vereniging.

 

 

 

Najaarstoernooi zaterdag 30 oktober!

Noteer alvast deze datum in je agenda en houd je app/mail in de gaten. Van 10.00-16.00 uur gaan we nog een keer mixed dubbelen EN een introducé is welkom. Deelname is incl. koffie/tosti/soep Euro 5.

Hoe lang buiten doorspelen

Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de netten voorlopig blijven hangen. Bij zacht en niet al te nat weer, kan wellicht – net als vorig jaar - tot december doorgespeeld worden.

Gaat het al kriebelen om lekker buiten een balletje te (leren) slaan – met of zonder groepsles: meld je dan alvast aan voor het nieuwe seizoen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Jong en oud zijn van harte welkom!

Sportieve groet namens het bestuur,

Rosika Twiss

Per week 26 zijn de tennislessen verplaatst naar de dinsdagavond.

Dus vanaf 31 augustus is er op dinsdagavond maar 1 baan beschikbaar om af te hangen.

Het gaat om nog 7 weken.

 

 

Ter kennisgeving

Conform eerder onderlinge afspraken zal door

Botesa

Op onderstaande data gebruik worden gemaakt van beide banen

 

Vrijdagavond 17-09-2021 vanaf 19:00

 

Vrijdagavond 01-10-2021 vanaf 19:00

 

Vrijdagavond 15-10-2021 vanaf 19:00

 

Tv wiericke leden kunnen die avonden even geen gebruik maken van de banen.

 

                Wie zitten er in ons bestuur

 

 

In navolging op onze voorzitter Peter de Jong stelt onze penningmeester zich graag voor: Mijn naam is Marijke van Selm, ben 55 jaar, woon al geruime tijd met veel plezier in Nieuwerbrug en ben ook al jaren lid van TV Wiericke. Ik heb al 15 jaar een LAT relatie met John. Mijn 2 dochters, die in Nieuwerbrug zijn geboren, zijn inmiddels uitgevlogen.

Tijdens het zomerseizoen tennis ik buiten op onze mooie banen en ‘s winters in de hal bij de Heksenmeppers in Oudewater, in wisselende samenstelling, met een groepje dames uit Nieuwerbrug. We willen graag van elkaar winnen maar het is ook ontspannend en gezellig. Na afloop praten we altijd weer even bij.

In 2019 heb ik het penningmeesterschap van TV Wiericke overgenomen van Flip omdat hij het na een aantal jaren tijd vond voor een nieuwe penningmeester. Mijn werk als zelfstandig administrateur maakt het niet moeilijk om deze functie te vervullen en bovendien is het ook leuk omdat ik op deze manier weer andere mensen/ tennisleden ontmoet die ik wellicht anders nooit gesproken zou hebben.

Tot slot zou ik een ieder willen uitnodigen om ook lid te worden van TV Wiericke.
Tennissen is een fijne sport die iedereen kan leren. Je bent heerlijk buiten en ook nog eens dicht bij huis.

Neem maar eens een kijkje op onze website www.tvwiericke.nl. We hebben een leuke actie: 2e jaar lidmaatschap met 50% korting !

 

 


 

Intern toermooi groot succes!

In het weekeinde van vrijdag 16 juli- zaterdag 17 juli heeft het interne toernooi plaatsgevonden.

De weergoden waren ons gunstig gezind.

Op vrijdagavond speelden de Heren Dubbel tegen elkaar en de Dames Dubbel op de andere baan. Kendrick de Vink heeft de 1e prijs HD in de wacht gesleept en Carolien van de Ven bij de DD. Gefeliciteerd allebei!

Op zaterdagmiddag ging het er nog verhitter aan toe in de gemengd dubbel. Dat kwam niet alleen door de stralende zon maar ook door een aantal fanatieke heren die de dames alle hoeken van de baan lieten zien. De uitslagen zorgden toch nog voor leuke verrassingen.

Bij de dames ging Cora Sluijk er met de 1e prijs vandoor en Martin Verweij mocht namens de heren deze prijs in ontvangst nemen. Felicitaties ook voor deze prestatie.

Allemaal bedankt voor het meespelen en het publiek voor het aanmoedigen. Barcommissie - Jennifer en Evert – en Toernooicommissie o.l.v. Frederik – volgend jaar weer?

 

 

   

   

        

 

 

Nieuw sponsordoek: grote dank aan Verweij Houttechniek voor het nieuwe sponsordoek.

 

Groen commissie: er mag nog steeds geschoffeld worden als je zin en tijd hebt. Wacht niet tot je een appje krijgt!

Padelbaan?

Om geruchten voor te zijn of te ontzenuwen, kunnen we jullie melden dat we serieus aan het onderzoeken zijn of er van de oefenkooi in de nabije toekomst een padelbaan gemaakt kan worden. Dit kan een kans zijn een nieuwe tak van sport, dat in het verlengde ligt van tennis, aan onze club toe te voegen. Padel is een mix van tennis en squash, door iedereen te spelen en bovendien zeer populair onder jongeren. In de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering zullen we alle leden op de hoogte stellen of een dergelijke investering wenselijk en haalbaar is voor onze vereniging.

Tevens zijn we in onderhandeling met gemeente over een kleine grondruil voor onze nieuwe entree.

 

Sportieve groet namens het bestuur,

Rosika Twiss