TVWiericke

 

Najaar 2021

De zomer is voorbij gevlogen en dankzij (of ondanks) het niet te hete weer kon er volop getennist worden.

Wie zitten er in ons bestuur

In navolging op onze voorzitter Peter de Jong en penningmeester Marijke van Selm stelt onze secretaris zich graag voor:

Nu is het mijn beurt om mij voor te stellen als lid van het leukste bestuur van Nieuwerbrug. Ik ben Esther Hendriks en al net zolang lid van TV Wiericke als ik in ons dorp woon, al 20 jaar. Ik  heb al eerder een bestuursfunctie bij de club gehad en toen was ik meer met de jeugd bezig. Nu mijn kinderen, Lucy en Seger, groter zijn focus ik mij meer op ondersteunende taken. Naast tennis doe ik ook yoga, zwemmen en wandelen. Het liefst allemaal buiten. Ik ben docent op MBO Utrecht Bouwkunde en geef les in interieurvormgeving, materiaalkunde en ik ben mentor. Een potje tennis spelen en het sociale contact met de leden is een goede uitlaadklep naast mijn drukke baan en moeder zijn. TV Wiericke is lekker dichtbij en ik blijf fit. Op naar de volgende 20 jaar en misschien zie ik je daar!

 Vakantiespeelweek te gast

Op woensdag 25 augustus jl. hebben de kinderen die deelnamen aan de huttenbouw en de leiding gebruik mogen maken van het clubgebouw van onze vereniging.

Alles is geheel volgens verwachting verlopen. Wat zag het er weer gezellig uit met lampionnen en vrolijke muziek. Ook de BBQ was een succes.

Op onze website hebben we zelfs een filmpje mogen plaatsen dat Koen Veelenturf heeft gemaakt met zijn drone. Er werd die avond ook optimaal gebruik gemaakt van beide tennisbanen door diverse leden. Kortom een perfecte combi van activiteiten van 2 leuke actieve clubs.

 

Groen commissie

Er is weer flink geschoffeld afgelopen periode. Het riet blijkt echter weer snel via een uitgebreid wortelstelsel onder de hekken door zijn weg te vinden. De gemeente is benaderd met het verzoek de strijd van buitenaf aan te gaan door dit riet weg te laten graven. Wordt vervolgd.

 

 

 Begin augustus is een nieuwe duiker door de gemeente/ aannemer Olieman geplaatst 

voor het herstellen van de waterverbinding tussen Wiericke en sloot. Het gat op het looppad is vakkundig gedicht door een aantal actieve leden. Dank voor jullie inspanningen Melvin, Flip, René, Ed en Esther.

 

Padelbaan?

De onderhandelingen met de gemeente lopen om de oefenkooi, die naast de voetbalkooi ligt, in een padelbaan om te toveren. Padel is een mix van tennis en squash, door iedereen te spelen en bovendien zeer populair onder jongeren. In de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering zullen we alle leden op de hoogte stellen of een dergelijke investering wenselijk en haalbaar is voor onze vereniging.

 

 

 

Najaarstoernooi zaterdag 30 oktober!

Noteer alvast deze datum in je agenda en houd je app/mail in de gaten. Van 10.00-16.00 uur gaan we nog een keer mixed dubbelen EN een introducé is welkom. Deelname is incl. koffie/tosti/soep Euro 5.

Hoe lang buiten doorspelen

Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de netten voorlopig blijven hangen. Bij zacht en niet al te nat weer, kan wellicht – net als vorig jaar - tot december doorgespeeld worden.

Gaat het al kriebelen om lekker buiten een balletje te (leren) slaan – met of zonder groepsles: meld je dan alvast aan voor het nieuwe seizoen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Jong en oud zijn van harte welkom!

Sportieve groet namens het bestuur,

Rosika Twiss

Per week 26 zijn de tennislessen verplaatst naar de dinsdagavond.

Dus vanaf 31 augustus is er op dinsdagavond maar 1 baan beschikbaar om af te hangen.

Het gaat om nog 7 weken.

 

 

Ter kennisgeving

Conform eerder onderlinge afspraken zal door

Botesa

Op onderstaande data gebruik worden gemaakt van beide banen

 

Vrijdagavond 17-09-2021 vanaf 19:00

 

Vrijdagavond 01-10-2021 vanaf 19:00

 

Vrijdagavond 15-10-2021 vanaf 19:00

 

Tv wiericke leden kunnen die avonden even geen gebruik maken van de banen.

 

                Wie zitten er in ons bestuur

 

 

In navolging op onze voorzitter Peter de Jong stelt onze penningmeester zich graag voor: Mijn naam is Marijke van Selm, ben 55 jaar, woon al geruime tijd met veel plezier in Nieuwerbrug en ben ook al jaren lid van TV Wiericke. Ik heb al 15 jaar een LAT relatie met John. Mijn 2 dochters, die in Nieuwerbrug zijn geboren, zijn inmiddels uitgevlogen.

Tijdens het zomerseizoen tennis ik buiten op onze mooie banen en ‘s winters in de hal bij de Heksenmeppers in Oudewater, in wisselende samenstelling, met een groepje dames uit Nieuwerbrug. We willen graag van elkaar winnen maar het is ook ontspannend en gezellig. Na afloop praten we altijd weer even bij.

In 2019 heb ik het penningmeesterschap van TV Wiericke overgenomen van Flip omdat hij het na een aantal jaren tijd vond voor een nieuwe penningmeester. Mijn werk als zelfstandig administrateur maakt het niet moeilijk om deze functie te vervullen en bovendien is het ook leuk omdat ik op deze manier weer andere mensen/ tennisleden ontmoet die ik wellicht anders nooit gesproken zou hebben.

Tot slot zou ik een ieder willen uitnodigen om ook lid te worden van TV Wiericke.
Tennissen is een fijne sport die iedereen kan leren. Je bent heerlijk buiten en ook nog eens dicht bij huis.

Neem maar eens een kijkje op onze website www.tvwiericke.nl. We hebben een leuke actie: 2e jaar lidmaatschap met 50% korting !

 

 


 

Intern toermooi groot succes!

In het weekeinde van vrijdag 16 juli- zaterdag 17 juli heeft het interne toernooi plaatsgevonden.

De weergoden waren ons gunstig gezind.

Op vrijdagavond speelden de Heren Dubbel tegen elkaar en de Dames Dubbel op de andere baan. Kendrick de Vink heeft de 1e prijs HD in de wacht gesleept en Carolien van de Ven bij de DD. Gefeliciteerd allebei!

Op zaterdagmiddag ging het er nog verhitter aan toe in de gemengd dubbel. Dat kwam niet alleen door de stralende zon maar ook door een aantal fanatieke heren die de dames alle hoeken van de baan lieten zien. De uitslagen zorgden toch nog voor leuke verrassingen.

Bij de dames ging Cora Sluijk er met de 1e prijs vandoor en Martin Verweij mocht namens de heren deze prijs in ontvangst nemen. Felicitaties ook voor deze prestatie.

Allemaal bedankt voor het meespelen en het publiek voor het aanmoedigen. Barcommissie - Jennifer en Evert – en Toernooicommissie o.l.v. Frederik – volgend jaar weer?

 

 

   

   

        

 

 

Nieuw sponsordoek: grote dank aan Verweij Houttechniek voor het nieuwe sponsordoek.

 

Groen commissie: er mag nog steeds geschoffeld worden als je zin en tijd hebt. Wacht niet tot je een appje krijgt!

Padelbaan?

Om geruchten voor te zijn of te ontzenuwen, kunnen we jullie melden dat we serieus aan het onderzoeken zijn of er van de oefenkooi in de nabije toekomst een padelbaan gemaakt kan worden. Dit kan een kans zijn een nieuwe tak van sport, dat in het verlengde ligt van tennis, aan onze club toe te voegen. Padel is een mix van tennis en squash, door iedereen te spelen en bovendien zeer populair onder jongeren. In de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering zullen we alle leden op de hoogte stellen of een dergelijke investering wenselijk en haalbaar is voor onze vereniging.

Tevens zijn we in onderhandeling met gemeente over een kleine grondruil voor onze nieuwe entree.

 

Sportieve groet namens het bestuur,

Rosika Twiss

 

TV Wiericke: Tennis ook de hele zomer mee!

 

De lock-down is voorbij en wat is nu leuker dan buiten een enkel of dubbel balletje te slaan en dan op ons gastvrije terras na te genieten met een (fris-)drankje?

Ben je nog geen lid, kom dan een keer kijken hoe mooi de banen erbij liggen.

Afgelopen jaar hebben we zelfs tot begin december kunnen doortennissen.

Het kan dus een lange warme zomer worden met jou als nieuw lid! Zie: www.tvwiericke.nl

 

Even voorstellen, onze nieuwe voorzitter:

Ik ben Peter de Jong (54) en sinds 2019 inwoner van Nieuwerbrug. Hiervoor hebben mijn vrouw en ik 21 jaar in Bodegraven gewoond.

Mijn huidige werk is een commerciële functie bij een bloemengroothandel.

Onze hoofdvestiging zit in Aalsmeer en vandaar uit distribueren we de bloemen naar Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

 

Vanaf mijn jeugdjaren speel ik al tennis. Bij TV Nieuwkoop ben ik ca. 20 jaar lid geweest.

Toen we verhuisden vanuit Bodegraven was ik erg blij met het feit dat Nieuwerbrug een zelfstandige tennisvereniging had. Het heen en weer reizen van Bodegraven naar Nieuwkoop begon me steeds meer tegen te staan, dus dit is nu een ideale situatie om lopend vanaf de Weijpoort naar de baan te gaan!

Ik ben nieuw in het dorp en vind dat je dan ook een beetje moet investeren om nieuwe mensen te leren kennen. We hebben een leuke kleine vereniging en mijn hoofddoel is de continuïteit van de vereniging voor de komende jaren te waarborgen.

We zien elkaar op de tennisbaan!

 

Intern toernooi

Op vrijdag 16 juli en zaterdag 17 juli a.s. organiseren we een 2-daags intern toernooi. Het spelplezier en elkaar weer zien, staan hierbij voorop. Ter afronding zal er een lopend buffet rond ons clubhuis worden georganiseerd. Ook de (nog) niet spelende partners/fans zijn hierbij welkom! Houd je mail/ app/ website in de gaten voor aanmelden en exacte data.

 

KNLTB najaarscompetitie gemengd dubbel in Z-H

Onze vereniging heeft zich weer aangemeld voor de najaarscompetitie op de donderdagavond en zondagmiddag. Vanaf donderdag 16 september resp. zondag 19 september speel je 7 weken met jouw team tegen andere clubs van jouw sterkte. De ene keer speel je thuis de andere keer op bij de tegenstander. Zeer leerzaam maar vooral gezellig en leuk een kijkje bij de buren te nemen.

 

Groenploeg

Al een paar weken is de verse Groenploeg actief om de banen en paden onkruidvrij te krijgen. We hebben geluk veel actieve leden te hebben. Het resultaat is al goed zichtbaar. Gaan je handen jeuken bij dit bericht: je kunt je altijd aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Brandweeroefening: In juni heeft de vrijwillige brandweer een grondige oefening gehouden in en rond ons clubhuis.

We voelen ons vereerd dat de veiligheid op deze wijze getest is en het korps in geval van nood blindelings de weg weet te vinden. Fijn dat jullie deze locatie als oefenplek konden gebruiken.

 

 

 

 

Onderhoud naast baan 2

Een nieuwe duiker zal begin juli door de gemeente worden geplaatst voor het herstellen van de waterverbinding tussen Wiericke en sloot. Het gat op het looppad zal dus spoedig worden gedicht.

 

Wijziging entree tennispark

Tijdens de laatste bestuursvergadering is uit onderhandelingen met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gebleken dat we een stukje grondruil gaan doen. De huidige entree met fietsenrekken, zal verplaatst gaan worden naar de kopse kant van ons park nabij het parkeerterrein naast de brandweer.

Dit heeft met de veiligheid te maken. De onverharde bouwweg wordt straks een doorgaande weg naar De Wijde Wiericke.

 

Verder zal de verdwenen voetbalkooi worden teruggeplaatst in het verlengde van de tennisbanen langs De Wiericke op voldoende afstand van de oefenkooi.

Zodra over het plan van aanpak en uitvoeringsdata meer bekend is, zal over dit punt en de entreeverplaatsing in de ALV een toelichting worden gegeven.

 

 

Sponsor ons!

Jullie bedrijfsbord kan hier ook nog bij.

Neem contact met ons op via het contactformulier op onze site www.tvwiericke.nl

Sportieve groet namens het bestuur,

Rosika Twiss