TVWiericke

 

 

Na een fraai voorjaar ook een zonnige zomer?

Hebben jullie er ook weer zoveel zin in. Met de nieuwe scoreborden, schoenveegborstels, strakke hekwerken, nieuwe sleephaken, baannummers, gevulde koelkasten zijn we er helemaal klaar voor.

Park & Groencommissie doen hun uiterste best de banen in topconditie te houden.
Ook de bloembakken van Van Bunnik zijn weer gevuld met zomerse bloeiers.
Binnenkort verschijnt ook veel fleurigs rond de hekken volgens de gemeente.
Regelmatig moet er wel wat geschoffeld worden om het ongewenste riet terug te dringen.
Heb je een keer een uurtje over dan mag je dat gerust ook naast de banen doorbrengen.

Racketavond
Een aantal nieuwe leden hebben we mogen verwelkomen. Onze racketavond op woensdagavond is een uitgelezen moment om nader met elkaar kennis te maken.
Daarnaast staan de lesteams van vorig jaar – bij gebrek aan een leraar – iedere maandagavond op de baan om elkaar uit te dagen en van elkaar te leren.

Open Wiericke Toernooi
Helaas is het voor onze niet al te grote vereniging zonder toernooicommissie niet mogelijk gebleken om het Open Wiericke Toernooi van 4-10 juli volgens KNLTB richtlijnen te organiseren. We vinden dit super jammer, want dit was tot 2 jaar geleden altijd een daverend succes. Maar er komen leuke alternatieven aan.

Groene Hart Tennis Toernooi
Samen met TV Slagwaardig uit Waarder is het idee ontstaan een gezamenlijk toernooi te organiseren. Zij hebben een actieve toernooicommissie die het graag met ons gaat invullen.
Op zaterdag 2 juli a.s. van 15.00-21.00 uur vindt het Groene Hart Tennis Toernooi plaats in Nieuwerbrug. Bij meer dan voldoende belangstelling ook deels in Waarder.
Iedereen van 16+ mag meespelen in de mixed dubbel.
Deelname: 7,50 en met maaltijd 12,50.

Introducéés zijn ook van harte welkom. Dus zoek een lid en doe mee!
Wil je meedoen aan dit super gezellige toernooi met onze buren. Wacht niet langer en schrijf je zo snel mogelijk in. Als je de QR-code in de poster hieronder opent, kun je nu al aanmelden.

Of ga naar Inschrijven Groene Hart toernooi

 

 

Tennissen bij de buren
Van zaterdag 18 t/m zondag 26 juni a.s. zijn alle leden van TV Wiericke ook uitgenodigd om deel te nemen aan het Plus Culinair Open Toernooi in Waarder.

 

Save the date & houd je mail/app in de gaten.

 

TV Wiericke bestaat 30 jaar
In verband met ons 30-jarig bestaan in oktober is een feestcommissie al voorzichtig begonnen met de nodige ideeën en voorbereidingen. Heb jij ook een goed idee, laat het dan even weten.

 

Winterlidmaatschap bij TV Slagwaardig:
Leuk nieuwtje voor na een hete zomer: Alle leden van TV Wiericke mogen bij TV Slagwaardig in het winterseizoen van 1 oktober t/m 1 april voor slechts Euro 75,= op hun all weather banen tennissen. Daarna stopt automatisch weer het lidmaatschap.

Nieuwe leden zijn welkom!
Wil je ook meespelen bij deze gezellige club op loop-/ fietsafstand, word dan lid en meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sportieve groet namens het bestuur,
Rosika Twiss


Ruiken jullie ook het voorjaar?


Op 1 april a.s. gaan de banen weer open!
Voor die tijd is er al van alles gebeurd. Op de jaarlijkse klussendag, zaterdag 26 maart, gaan een 10-tal leden helpen om alles in en rond het clubhuis gereed te maken. De banen zelf worden weer professioneel onder handen genomen. Zodra de netten en doeken weer hangen, is het zover. De gemeente gaat de rietoverlast buiten de hekken te lijf en een deken van kleurrijk zaaigoed zal gaan verschijnen.
De voorjaarcompetitie gaat ook op 1 april a.s. van start met 2 teams, waarbij om en om thuis en uit wordt gespeeld in de regio.

Kortom: we hebben er zin in. Wie er ook klaar voor staan, is ons fantastische barteam.
Nu de versoepelingen weer van alles mogelijk maakt, zal het ook bij onze club aan de bar en op ons zonnige terras weer drukker worden.

Jennifer de Bruin en Evert van Peperstraten vertellen graag over hun ervaringen en zoeken bovendien nog versterking.

De barcommissie aan het woord

Wie zijn deze actieve leden?


Jennifer: Sinds 18 jaar woon ik met mijn gezin, man en dochter van 14, in Nieuwerbrug tegenover de tennisbanen. Ik ben altijd al erg sportief geweest en om die reden gaan tennissen. Om meer in contact te komen met dorpsgenoten is tennis een goede keuze geweest. Daarnaast doe ik ook aan kick-boxen bij een sportschool in Bodegraven.
Naast mijn werk bij De Terugwinning en gezin heb ik nog tijd over voor diverse organisaties waar ik vrijwilligerswerk doe, zoals Buurkracht Nieuwerbrug (groene daken), De Oude Zustertuin (kinderen begeleiden/ dieren verzorgen) en gemeenschapstuin Hortus Populus (oogsten, winkelverkoop en lezingen geven).

Evert: Op 3 jaar na woon ik mijn hele leven al in Nieuwerbrug, even in Gouda gewoond en toen snel weer terug. Ik heb met mijn vrouw 2 dochters, Lisanne en Tessa (deze zoeken nog leeftijdsgenoten om te tennissen). ben altijd wel aan het sporten geweest, skeeleren mountainbiken, hardlopen en nu de laatste paar jaar tennis.
Ik werk als werkvoorbereider in Woerden en doe in mijn vrije tijd nog de revisie van hydraulische cilinders voor cabriolets en storingen oplossen van hydraulische daken van cabrio’s.

Sinds wanneer zijn jullie gaan tennissen?


Jennifer: Vier jaar geleden ben ik lid geworden van TV Wiericke. Ik hou ervan sportief bezig te zijn en door aan competities of clubtoernooitjes deel te nemen zorg je ervoor dat die uitdaging er nog steeds is. Daarnaast wil ik mezelf blijven verbeteren. Het is heel fijn dat TV Wiericke ook ieder jaar weer tennislessen aanbiedt. De combi van verschillende groepen en contacten zorgt ervoor dat je na de les sneller wat afspreekt en vaker op de baan een balletje staat te slaan. Het is een kleine gezellige club die best wat meer leden verdient.

Evert: Ik ben nu vier jaar aan het tennissen. Eerst gewoon zelf proberen met gezin , daarna op les gegaan. Erg gezellig, hele leuke groep mensen en je leert er veel van en vindt mensen die op hetzelfde niveau spelen dat is heel leuk.
Zo leuk, dat zelfs verliezen minder erg wordt.
Competitie spelen is ook heel leerzaam. Je weet nooit tegenover wie je staat, hoe goed zijn, wat hun techniek of tactiek is en dan na afloop een drankje en een hapje heel gezellig.

Binnenkort gaan clubhuis, bar en terras weer open. Wat moeten jullie zoal regelen om alles op orde te krijgen en te houden?


Jennifer: Evert en ik kopen gezamenlijk bij de Makro de nodige spullen in. Als er een toernooi is, kun je aan de hand van het aantal deelnemers inschatten wat je nodig hebt.
De reguliere zaken, zoals koffie, thee, fris, (alcohol vrij) bier en wijn zijn standaard aanwezig. Door Corona konden afgelopen 2 seizoenen de meeste (grote) evenementen niet doorgaan. Dat was erg jammer, want het klaarmaken van eten, de sfeer en gezelligheid mis je dan.
We hopen dit jaar dat ruimschoots in te halen. Voor alle leden en supporters is het fijn om te weten dat ze ook in ons clubhuis kunnen pinnen.

Evert: De koelkasten worden weer schoongemaakt en gevuld. Voor een toernooi hebben we vaak sponsoren waar we spullen van krijgen. Denk aan lekkere bitterballen, kroketten, appeltjes, enz. lekker na en tussen het sporten door. Verder, tosti’s, broodjes warme beenham, patat, sportdrank, biertje en wijntje. Lekker en gezellig bij het nakletsen na alle inspanningen.

Wat wil je verder nog kwijt?


Jennifer: Eigenlijk, ondanks dat ik het heel erg leuk vind, wil ik het stokje als barvrouw gaan overdragen aan een ander enthousiast lid. Evert is een goed maatje om mee samen te werken. Ik hou dan nog wat tijd over om bij de Groencommissie te gaan, wat ik nog leuker vind. Dus wie komt de barcommissie, ook tijdens het Open Wiericke Toernooi, versterken?

Evert: ik zal Jennifer erg missen als maatje bij de bar, maar het belangrijkste is; ze blijft wel een maatje op de baan. De ballen krijg ik meestal om mijn oren geslagen! Van Jennifer heb ik geleerd om tegen mijn verlies te kunnen. Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen lekker tennissen en hopelijk nu een goed seizoen met toernooien. Dan kan de bar altijd door enthousiaste leden bemenst worden. Ben heel benieuwd wie zich meldt om te helpen met de bar. Ik weet zeker dat het goed komt. Met zijn allen houden we onze tennisclub draaiende.
Verder ben ik trots op alle leden die zich inzetten voor de club; onderhoud baan & groen, tennisles, boekhouding, vergaderingen, etc..
Allemaal een heel gezond en sportief tennisjaar gewenst!

Aanmelden Tennisles:
Anke Schilderink inventariseert en organiseert dit jaar de tennislessen.
Heb je de app of mail gemist? Je kunt nog aanmelden voor 10-15 lessen in groepsverband.
Stuur je bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Datumwijziging:
De Algemene Ledenvergadering is verzet naar donderdag 31 maart a.s. om 20.00 uur in het Clubhuis. Mocht je de mail gemist hebben, laat het ons even weten. Op deze website staan onze gegevens

Wil je ook meespelen bij deze gezellige club op loop-/ fietsafstand, word dan lid en meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sportieve groet namens het bestuur,
Rosika Twiss

Rondom het laatsste weekend van maart is een aantal actieve leden weer druk bezig geweest ons tennispark in voorjaarsconditie te brengen.

Hieronder een impressie.

   

 

 

 

 

 

 

De data van de voorjaarscompetitie zijn bekend.

TV Wiericke doet mee in in 2 klassen:

8&9-Tennis 17+ Vrijdag Avond – 1e klasse – Afdeling 2

Gemengd Dubbel 17+ Vrijdag Avond – 4e klasse – Afdeling 10

 

De thuiswedstrijden worden op vrijdagavond gespeeld.   Afhangen is dan vanaf 18:45 niet mogelijk.

Supporters zijn uiteraard welkom!

 

.Zie de activiteiten kalender voor de data van de thuiswedstrijden .

 

 Op de site van de KNLTB kun je  hier nog meer info vinden.

 

Het voorjaar komt eraan: Kom in beweging!


Dit jaar bestaat onze vereniging alweer 30 jaar.
We kunnen ons scharen achter veel sportclubs die nog langer bestaan en dankzij enthousiastelingen zijn meegegroeid met het dorp en de inwoners.
Met trots kijken we dit jaar terug op wat er bereikt is door iedereen die een inspanning voor de club heeft gedaan.
Bovendien zijn er mooie sportieve vriendschappen ontstaan door het slaan tegen zo’n geel balletje.

Vooruitkijken is echter van groot belang voor het voortbestaan van de club.
Als vereniging hebben we veel te bieden maar er mogen best wat leden bij.

  • Er is geen ledenstop.
  • Iedereen van 5 tot 100 jaar is welkom.
  • Starters en profs (en er tussenin).
  • 2e jaar voor de halve prijs.
  • Jeugdleden tot 16 jaar zijn gratis.
  • Alle dagen/avonden spelen voor 1 prijs.
  • Lessen volgen in groepsverband of individueel.
  • Racketavonden en toernooien.
  • Lid van KNLTB.

Was je vroeger lid en wil je weer lid worden, kan ook.
Hans Harmsen, mede-oprichter en ex-voorzitter van onze vereniging, is weer lid geworden!
Tijd om hem eens wat vragen voor te leggen.

Hans, welkom terug bij TV Wiericke.
Wat heb je in de tussenliggende tijd gedaan om fit te blijven?
Antwoord: Sinds 2014 speel ik golf. Sommige mensen vinden dit geen sport maar vier uur door een baan lopen, zeker in de winter, kan nog behoorlijk wat spierpijn opleveren. Rob Zaal heeft mij destijds gemotiveerd om dit spelletje te gaan doen en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. Nu loop ik regelmatig met David (en soms Ans) Verweij een rondje op Golfpark Wilnis en inmiddels is Martin Verweij ook aangesloten .


Hoeveel inspanning en moeite heeft het gekost om een tennisvereniging in Nieuwerbrug te krijgen?

Antwoord:  Dat is al een hele tijd geleden. In 1992 ben ik door Rob Zaal benaderd om als penningmeester (ik werkte toch bij een bank) in het oprichtingsbestuur zitting te nemen en ik vond dat wel leuk ondanks dat ik nooit getennist had. Wat ik mij vooral van die tijd herinner is dat we veel lol hadden om het voor elkaar te krijgen. Oneindig veel overleg met de gemeente, gesprekken met aannemers voor de tennisbaan en het zoeken naar een tennisleraar. Daarnaast natuurlijk leden werven en commissies organiseren. We konden maximaal 150 leden bergen en uiteindelijk hadden we 175 aanmeldingen!! Nu haast onvoorstelbaar maar hopelijk kunnen we het ledental bij TV Wiericke weer wat verhogen. De KNLTB meldt inmiddels weer een ledenstijging.

 

Wat was “de club van 100” en hoe krijgen we die weer terug?
Antwoord: De club van 100 was een aantal leden dat jaarlijks een bedrag betaalde om als vereniging wat extra’s te doen. Door de prima financiële positie van de club is dit initiatief een stille dood gestorven maar altijd weer het proberen waard.

Er wordt momenteel serieus onderzoek gedaan naar het realiseren van een padelbaan.
Wat moet er volgens jou nog meer gebeuren om meer mensen op de been/baan te krijgen?

Antwoord: Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoeveel jeugdleden er op dit moment zijn maar ik weet wel dat in de eerste 10 jaar van de vereniging op een speelse manier les werd gegeven aan de (school)jeugd in de gymzaal en op de baan. Peter Alphenaar was hier de voortrekker en naast veel kinderen op de tennisclub, leverde dit ook aanloop op van de ouders en dus ook potentiële leden. Onze kinderen waren altijd erg enthousiast zeker over het jaarlijks interne jeugdtoernooi compleet met barbecue en slapen in het clubhuis. Gerichte ledenwerf acties voor jong en oud moeten toch extra leden opleveren zeker nu de Wijde Wiericke verder ontwikkeld wordt.

Met wie zou jij als eerste weer een balletje willen slaan?
Antwoord: Toevallig met David er onlangs nog over gehad om het met mooi weer!!! weer eens te gaan proberen. Maar als je op dit interview doelt dan is het leuk om Ans Verweij eens wat vragen te stellen. Zij is lid van het eerste uur en tennist nog steeds met een clubje vriendinnen. Ik ben benieuwd wat zij van de club vindt.

 

Noteer alvast in je agenda:


Zaterdag 19 maart van 10-16 uur - grote opschoondag van clubhuis en banen en groen!
Dinsdag 29 maart om 20 uur - Algemene Ledenvergadering
Vrijdag 1 april - Opening banen voor het nieuwe seizoen (ijs en weder dienende)
Maandag 4 t/m zondag 10 juli – Wiericke Open Toernooi

 

Wil je ook meedoen, word dan lid en meld je aan via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of via ons contact formulier Lid worden

Sportieve groet namens het bestuur,


Rosika Twiss