TVWiericke

 

 

Tennis clinic TV Wiericke groot succes

 

Onze tennisvereniging heeft in het kader van de koningsspelen op 21 april een tennisclinic verzorgd voor de kinderen van basisschool De Brug.

Een kleine 100 kinderen, verdeeld over 4 groepen konden kennismaken met de tennissport.

Onder leiding van leerkrachten en wat ouders kwamen de kinderen naar onze fraai gelegen tennispark dat voor deze gelegenheid feestelijk was versierd.

 

 

 

Een aantal enthousiaste leden van onze vereniging gaf door middel van een aantal spelvormen les in volleren, serveren, overslaan, mikken en zelfs dribbelen met de bal.

En dat alles op wisselende ondergronden (beton, gravel, tegels) waarbij diverse soorten ballen van zacht tot hard werden gebruikt.

 

 

 

Er werd uiteraard rekening gehouden met de verschillende leeftijdsgroepen.

Voor sommige kinderen was het de eerste kennismaking met deze geweldige sport. Aan anderen was duidelijk te zien dat er al wat ervaring was opgedaan.

Maar ook bij de nieuwkomers was een aantal talentjes te ontdekken.

    

 

 Uiteraard kon er ook nog worden genoten van een lekker drankje en een (gezonde) versnapering.

 

 

 

De kinderen deden deze dag nog een aantal andere activiteiten verspreid over het dorp. Maar als we afgaan op de de reacties, ook van de leerkrachten en ouders, was deze clinic voor velen toch wel het hoogtepunt.

Alle kinderen ontvingen na afloop een officieel diploma van de KNLTB, de Nederlandse Tennisbond.

 

 

Tijdens de clinic zijn er foto's genomen.  Hieronder de link.  (Als u bij de foto's ziet  staan "Lid worden", dat geldt voor het fotoalbum, niet voor de tennisvereniging).

Om deze te bekijken klikt u Hier    

 

 

 

 

 

 

Gratis tennis voor de jeugd

 

De “oefenmeesters” van de tennisvereniging zijn het er over eens:

Tennis is een geweldige sport voor elke leeftijd. Lekker buiten bewegen, samen met anderen, en merken dat je steeds beter gaat spelen en meer controle over racket en bal krijgt.

En om een goede tennisser te worden is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen.

TV Wiericke wil kinderen dan ook uitdrukkelijk de kans geven om te kunnen tennissen in Nieuwerbrug. Daarom biedt TV Wiericke kinderen een gratis lidmaatschap aan.

Alleen voor het materiaal (schoenen, racket, ballen) en lessen moet zelf worden gezorgd. Een professionele tennisschool verzorgt de tennislessen.

Een groepje enthousiaste kinderen is deze week op woensdagmiddag gestart met tennislessen.

Elders op deze website is alle informatie te vinden. Bijvoorbeeld  hier.